Amerongse Berg - Trail, Veenendaal-Overberg, Europe

Amerongse Berg - Trail, Veenendaal-Overberg, Europe

DESCRIPTION

Over de Utrechtse Heuvelrug, door bossen over zandpaden. Vrij veel op en neer over de heuvelrug. Voor beginners vrij zwaar, voor wat meer ervaren rijders makkelijker te doen.

USER REVIEWS

Showing 1-8 of 8  
[Feb 22, 2008]
Rob Colleye
Cross Country Rider

Kort maar afwisselend baantje, helaas door pantoffelbioloog (hele stukken gekapt bos) en hele domme boswachter wordt plezier steeds meer verpest. Voor conditie- en krachttraining perfecte afwisseling van korte klimmetjes. Kom al jaren elke woensdagavond en verveelt nog steeds niet.

OVERALL
RATING
4
VALUE
RATING
4
[Oct 28, 2003]
Uzzi
Weekend Warrior

Nice and not to hard. Better if it has been dry for a while. There's a nice but verry short down hill just of the parking lot.

Customer Service

Best is to start in Leersum from where you can combine the 3 local trails. If you this you save the Amerongse berg trail for the midle so you can go flat out on that. The 3 trails combined makes between 30 and 35 km wich is short but good.

Similar Products Used:

Combine all three and you get a nice ride. You could also start in Doorn and end up with close to 60 km, but I think it's ilegal to ride there (check be for you do).

OVERALL
RATING
3
VALUE
RATING
4
[Jan 19, 1999]
Anonymous

De aangegeven route die boven op de berg start is ca. 16 km, aansluitend ligt een route die 8 km is (vanaf de parkeerplaats op de amerongse berg de slingerende afdaling maken, dus de route volgen, dan rechts i.p.v. links zoals staat aangegeven. langs het asiel kom je dan op de 8 km route) Beide route's zijn mooi te combineren en je kan eindelood varieren. Zeer OK dus voor alle kalibers, beginners en gevorderden !!

Customer Service

Start vanaf de Blauwe schuur of bij de ingang van het bos tussen leersum en amerongen

Similar Products Used:

Niet echt in de buurt maar de vaste route bij Dorst (Breda) is ook erg goed !!

OVERALL
RATING
3
VALUE
RATING
[Apr 09, 1999]
Anonymous

Een toffe trail waar veel andere MTB-ers rijden waardoor er best leuke competitie ontstaat. Veel afwisseling wel in de route zeker als je gaat varieren in de route. Niet al te zwaar als je er metde auto naar toe gaat maar als je eerst een lang eind moet fietsen is de klim verdomde zwaar hoe kort die ook is.

Customer Service

Het beste kun je beginnen op de top van de 'berg' bij de parkeerplaats. Je bigint dan met een technisch wat moeilijker maar wel rustig stuk zodat je lekker op gang komt en niet meteen hoeft te klimmen.
Verder kun je zoals al is gezegd enorm veel op de route varieren.

OVERALL
RATING
4
VALUE
RATING
[May 19, 1999]
Anonymous

Dit pad is een uitdaagend pad dat veel vuldig gebruik maakt van de hoogte verschillen in het terein rond de heuvelrug. Het leukst is nog wel om er nog langs het pad de verscheidene andere klimmen te doen. Bijvoorbeeld er is een breed geel zand pad zonder veel bomen er langs wat een geschikte aanvulling is op een stevige fietstocht. Om daarna weer terug op het pad te komen moet je gewoon twee maal recht afslaan en je bent weer bij de kruising waar je de klim was begonnen. Het is samen met de klim naar de pakeerplaats langs de weg Veenendaal-Amerongen een goede training die het kaf van het korren scheid. Deze laatste tip is ten zeerste af te raden voor beginners want als je weer terug gaat naar het pad krijg je weer een fikse klim voor je kiezen na een korte afdaling. Voor gevorderden is het pad zeer goed te doen en er kan naar wens worden gevarieerd om de moeilijkheids graad te verhogen. Het pad zelf is voor een gevorderde in 35-40 minuten te doen wat aanpoten betekend want het pad is 16,4 KM.

Customer Service

Van Rhenen fietsend naar de zand afgraving Kwinterlooien via bos naar weg Veenendaal-elst oversteken langs het restaurant. Volg het pad tot je niet verder kan dan links, tweede pad rechts dan kom je bij een kuil het breede pad er achter is de route. De route is gemarkeerd met houten palen met een wite kop.

Similar Products Used:

Probeer een keer de boven ring om de zand afgraving Kwinterlooien. Plaats: bij restaurant La montagne buiten Veenendaal richting Elst, dan eerste afslag links op een gegeven moment zie je dan van zelf aan je rechter zijde een groot zand gat met een parkeerplaats.

OVERALL
RATING
4
VALUE
RATING
[Sep 16, 1999]
Anonymous

Ik ken tot nu toe alleen de korte lus, die van 7,6 km.
Ondanks de flinke hoogteverschillen blijft de gemiddelde snelheid vrij hoog. Dat komt doordat de paden lekker lopen. Zeer geschikt om op te trainen, door de grote variatie in klimmetjes, afdalingen en bochten. Zomer 1999 hield Mountainbike Club Midden-Nederland Soest (check de site) er een tijdrit over 3 ronden (23km). De snelste reed gemiddeld 29,8 km/u!
Snel, gevarieerd en niet snel vervelend. Ik vind deze route zo gaaf, dat ik er laatst - bij gebrek aan vervoer - vanuit Schiedam naartoe ben gefietst om even lekker te biken. Als ik er dichterbij woonde, kwam ik hier elke week.
5 sterren min 1 voor te weinig spannende singletracks.

OVERALL
RATING
4
VALUE
RATING
[May 29, 2000]
Anonymous

Dit is een erg leuke route om te trainen. Een paar leuke klimmetjes, aardige afdalingen, lastige single tracks en een paar stukken waar je flink vaart kan maken. Zondags is het er wel druk.

Customer Service

Starten bij de parkeerplaats langs de weg tussen Amerongen en Veenendaal/Overberg (je hebt dan aan het einde van de route een leuke klim).

Similar Products Used:

Tussen Nijmegen, Malden en Groesbeek!!!

OVERALL
RATING
4
VALUE
RATING
[Jun 21, 2000]
Anonymous

http://www.mtbikers.myweb.nl

OVERALL
RATING
4
VALUE
RATING
[Jul 10, 2002]
Anonymous

.

Customer Service

De route over de Amerongseberg is fijn om te rijden. Kijk wel uit voor uitstekende boomwortels. Het is aan te bevelen om na de rit bij te komen op het terras van pannenkoekenhuis de Ossenstal op de Dwarsweg.

OVERALL
RATING
4
VALUE
RATING
Showing 1-8 of 8  
MTBR Newsletter

Get the latest mountain bike reviews, news, race results, and much more by signing up for the MTBR Newsletter

THE SITE

ABOUT MTBR

VISIT US AT

© Copyright 2021 VerticalScope Inc. All rights reserved.